Geschiedenis


1974

Dhr. W. Kok richt Kok Houtagenturen op als agent voor Spano N.V. uit België. Spano was producent van spaanplaat. Spano heeft later Spanolux opgericht en is samen gegaan met Dekaply. Spanolux is producent van MDF, Dekaply produceerde gemelamineerd spaanplaat en MDF. Hieruit is in 2001 Balterioproducent van Laminaat vloeren, ontstaan.

Dhr. W. Kok is de grondlegger van de ongeschuurde "groene'' spaanplaat geweest. Vandaag de dag is dat een standaard geworden in de Nederlandse (hout)bouw.


1995

Laurens Kok neemt Kok Houtagenturen over van zijn vader. Bovendien verhuist het bedrijf van Rotterdam naar Woudenberg in verband met de centrale ligging in Nederland.


2013

Spano wordt overgenomen door UNILIN, hierdoor wordt Kok Houtagenturen de agent van UNILIN Division Panels voor de Nederlandse markt.


2017

Kok Houtagenturen wordt ook agent van Laminated Timber Solutions (LTS). LTS is een Belgische producent van dragende houtstructuur opgetrokken in gelijmde houtconstructies. Daarnaast berekent, ontwerpt, produceert en monteert LTS dragende houtstructuren voor de professionele markt.


Heden

Inmiddels is Kok Houtagenturen sterk gegroeid en werken er 12 mensen voor het bedrijf met als thuis basis Woudenberg.

Kok Houtagenturen B.V. | Geeresteinselaan 1 | 3931 JA Woudenberg | T - 033 285 92 00 | Info@kok-houtagenturen.nl